Een eigen webshop beginnen

Nog steeds zijn er veel starters die beginnen met een webshop.

Tegenwoordig kun je vrij laagdrempelig starten met een webshop. Er zijn al aanbieders waar je voor een paar tientjes per maand kunt starten met je eigen webshop. Wil je een professionele webshop opstarten dan zul je dit vaak moeten doen in samenwerking met een webbouwer.

WEBSHOP PAKKETTEN

Software

Er zijn veel verschillende webshop pakketten op de markt beschikbaar. Je kunt kiezen voor Software as a Service (SaaS) of een open source platform. Naast de software waarmee je een webshop bouwt zijn er duizenden apps die je kunt koppelen. Denk aan apps voor betalen, verzenden, boekhoudpakketten, crm, personalisering, e-mailmarketing etc etc. Op deze pagina lichten we een aantal veel gebruikte professionele webshop software pakketten toe, zonder te kort te willen doen aan andere pakketten die verkrijgbaar zijn.

Magento-colorCreated with Sketch.
Magento2

Magento2 is de opvolger van het bekende Magento. Magento2 is verkrijgbaar in een open source en een betaalde variant. Magento is overgenomen door Adobe

Shopware 6

Shopware is een Duits eCommerce pakket dat behoorlijk aan de weg timmert in Europa. Ook in Nederland is dit een snel groeiend pakket.

WooCommerce Logo
Woocommerce

Woocommerce is erg populair omdat het een plugin voor het veel gebruikte WordPress is. Met Woocommerce heb je snel een webshop staan.

Lightspeed

Lightspeed biedt kassasystemen én ecommerce oplossingen. Lightspeed werkt met maandelijkse abonnementen.

Shopify

Een ander ecommerce oplossing die flink aan de weg timmert is Shopify. Net als Lightspeed biedt Shopify een eigen ecommerce platform én een eigen kassasysteem voor de detailhandel.